Намери ни
To Top

Дунав удари ЦСКА-София пред 12 000 в Русе

Дунав удари с 1:0 ЦСКА-София в мач от последния кръг на Първа лига и си гарантира четвъртото място в крайното класиране. Срещата се игра пред 12 000 зрители на стадиона в Русе, а единственото попадение вкара Самир Аясс.

Въпреки победата тимът на Веселин Великов все още не е сигурен за участието си в Лига Европа, тъй като утре ще се разбере дали Дунав или Левски ще играе бараж с Верея за последното място във втория по сила европейски турнир. Това е така, тъй като ЦСКА-София не бе допуснат в Европа, защото УЕФА го смята за нов отбор.


Дунав (Русе) – ЦСКА -София+75

Иначе червените си бяха гарантирали второто място още преди този кръг и днес Стамен Белчев излезе с втория отбор. Това се отрази на тяхното представяне и като цяло те бяха надиграни от домакините, изключвайки първите десетина минути.

Първата по-опасна ситуация бе пред вратата на домакините. В 8-ата минута Георги Търтов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Антонов изби. Само 120 секунди по-късно Александър Дюлгеров шутира силно от малък ъгъл и Антонов отново спаси.

Дунав отговори с отлична възможност за гол в 18-ата минута, когато Васил Шопов стреля от 5-6 метра с глава след центриране отдясно, но Конов показа добър рефлекс и спаси почти сигурен гол. В 23-ата минута нов изстрел с глава, този път на Диян Димов, профуча над напречната греда.

Дунав (Русе) – ЦСКА -София+75

В 32-ата минута мощен шут на Будинов отблизо, но и от малък ъгъл, бе избит от Конов. Четири минути по-късно Дунав трябваше да получи дузпа, тъй като Мартин Симеонов очевадно задържа за фланелката Диян Димов, но реферът Георги Димитров остана безмълвен. Секунди след това опасен удар на Будинов излезе в аут.

В даденото от съдията пордължение на първата част домакините на два пъти пропуснаха да открият резултата. Първо Конов спаси изстрел с глава на Будинов, а след изпълнението на корнера Ларин не уцели вратата от удобна позиция.

Втората част започна с натиск на Дунав, но до 60-ата минута двата отбора не затрудниха Конов и Антонов.

В 63-ата минута Шопов центрира към Будинов, който уцели топката с гръб, но тя като по чудо не посети червената врата. В 67-ата минута Шопов финтира противников футболист и стреля фронтално от десетина метра, но Конов някак изби с крак.

Логичното се случи в 70-ата минута, когато Дунав откри резултата. Това стори Самир Аясс, който засече с глава центриране от корнер и изпрати топката в долния десен ъгъл на Конов.

Дунав (Русе) – ЦСКА -София+75

До края на двубоя домакините се задоволиха да задържат повече топката и не дадоха шанс на младите футболисти на ЦСКА-София да стигнат до изравнителен гол.

ДУНАВ – ЦСКА-СОФИЯ 1:0

1:0 Самир Аясс 70

Дунав: 86. Антонов, 3. Петков, 22. Милчев, 21. Ларин, 23. Хубчев, 11. Димов (к), 6. Аясс, 94. Ненов, 7. Карагерен, 10. Шопов, 9. Будинов
Старши треньор: Веселин Великов

ЦСКА-София: 30. Конов, 2. Атанасов, 23. Дюлгеров (к), 20. Витанов, 10. Руменов, 5. Симеонов, 26. Търтов, 25. Йорданов, 22. Колев, 15. Малинов, 16. Станоев
Старши треньор: Стамен Белчев

Главен съдия: Георги Димитров
Стадион: “Градски”, Русе

Ощр от категория Футбол