Намери ни
To Top

Петричев: От УЕФА казаха, че на базата ни могат да се играят мачове от Лига Европа

„Лудогорец“ може да зарадва своите привърженици от „Разград“ с мачове от европейските клубни турнири, които ще се играят на стадиона в града. Решението зависи от инспекцията на УЕФА и още не е окончателно, но от клуба обявиха, че са оптимисти.

„Орлите“ ще могат да играят у дома мачовете от квалификациите и груповата фаза на Шампионската лига или Лига Европа, а не както до сега на националния стадион „Васил Левски“, ако строителните работи по сектор „В“ са завършени до средата на юли. Тогава предстои инспекция на съоръжението.


Строителната фирма има 45 дена, в които да приведе новата трибуна в планирания вид, за да може „Лудогорец“ да играе в Разград. В плана влиза преместване на ВИП ложата в сектор „В“. Сегашното ѝ място в сектор „А“ пък ще бъде пригодено за представителите на медиите.

Естествено условие е „Лудогорец“ да се класира за груповата фаза на някой от двата турнира. За първа година българският шампион ще бъде поставен във всички кръгове на квалификациите за Шампионска лига, а първите мачове ще бъдат на 12 или 13 юли.

„Трябва да споменем също така, че представителите на УЕФА ни казаха, че на един от терените на базата „Гнездо на орли“ могат да се играят мачове от предварителните кръгове на Лига Европа“, похвали се още изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, цитиран от bTV.

Ощр от категория Шампионска лига