Намери ни
To Top

Минчев: Най-важното е, че върнахме хората в залата

Старши-треньорът на Берое (Стара Загора) Любомир Минчев заяви след поражението от Лукойл Академик във финалния плейоф на Националната Баскетболна Лига, че най-големият успех за неговия отбор е фактът, че феновете на баскетбола отново са се върнали в залата в Стара Загора.

„Поздравявам Лукойл Академик. Днес изиграха добър мач, в който имаха доста късмет и дори надскочиха себе си. Като цяло играха добре, заслужено спечелиха и ги поздравявам.


Най-трудно ми беше в началото на втората четвърт, когато си взех и втория тайм-аут, а отборът продължаваше да играе доста слабо, а аз нямах какво да направя. Когато свалиха разликата и те взеха прекъсване, а и на почивката, акцентирах върху това да се борим и да не се предаваме и поздравявам момчетата, че го направиха. За съжаление, когато успявахме да наваксаме изоставането, не успяхме да се възползваме. Най-радващото е, че залата е пълна и по улиците виждам хора облечени с наши екипи. След този сезон ще ни бъде много трудно, защото вдигнахме много летвата. Досега беше лесно, защото каквото и да направим, то е добро, но следващия сезон ще ни е трудно, защото очакванията ще са доста по-големи. В последните две години играем сериозна роля в първернатово и всеки успех ще бъде приет като нещо нормално, а всеки неуспех като провал, но това е в реда на нещата“, заяви Минчев пред БНТ.

Ощр от категория Баскетбол