Намери ни
To Top

Дерменджиев: Това са момчетата от школата на Лудогорец, които растат и се каляват

„Тези момчета след 3-4 години ще играят в първия отбор.”

Това каза Георги Дерменджиев, след като Лудогорец победи Черно море с 3:1 в мач от предпоследния кръг на Първа лига и то с 13 българи в състава си.

„Това са момчетата от школата на Лудогорец, които растат и се каляват в тези мачове. Виждате, че стилът ни не се променя”, коментира наставникът на шампионите.


„Просто ние сме утвърдили един стил, който не променяме. Всички играят по един и същ начин. Доволен съм, че момчетата изпълняват тактическите задачи, както и останалите футболисти от първия отбор. Това говори за добър футболен интелект. Имаше леки притеснения в началото, това се видя и при гола, но след изравняването момчетата придобиха нужното самочувствие. Поне 4-5 от тези момчета са били с нас на подготовки и мисля, че ще има толкова през това лято, които ще тренират с първия отбор. Те вече придобиват манталитета и играят с класни футболисти, което е много полезно за тях.”

За бъдещите планове на Лудогорец:

„Ще опитаме да запазим отбора. Не ни трябват много нови футболисти, а едно или две класни нови попълнения, за да вдигнат нивото.”

За факта, че Лудогорец ще бъде поставен във всички квалификационни кръгове на ШЛ:

„Досега бяхме непоставени и направихме много бели на отборите, които бяха сигурни. Трябва да подходим много умно, за да влезем отново в групите на Шампионска лига. Това мислене, че ще сме поставени дори и в плейофите, е много опасно.”

За изтичащия си през идния месец договор:

„Скоро ще има новини за моя контракт, той не е проблем. Имам такъв до 30 юни и ще продължа, ако решат собствениците. Аз съм тук от началото на проекта и не обичам да си сменям клубовете, това показва и визитката ми.”

Ощр от категория Футбол