Намери ни
To Top

Загорчич преди баража: Не ме притеснява нищо, освен…

Славия и Нефтохимик играят може би най-важния си мач през сезона днес.

Двата отбора се изправят в 20:00 часа на Националния стадион в решителен бараж реванш за 11-о място в Първа лига. Първият двубой бе спечелен от белите с 1:0 в Бургас, така че те имат предимство.

По-рано през сезона обаче Нефтохимик разби точно този съперник с 3:0 в столицата на 5 март, което бе една от двете победи на шейховете в гостувания.


Победителят от двойката иде запази елитния си статут и през следващия сезон, а загубилият играе плейоф с Витоша Бистрица (3-ти във Втора лига) на 2 юни (петък) от 20:00 часа. Срещата ще е на неутрален терен.

„Може да направя промени в състава, нека оставим елемент на изненада“, коментира треньорът на Славия Златомир Загорчич пред „Тема Спорт“.

„Нормално е играчите да излизат с по-голямо желание. След смяна на наставника те винаги искат да се докажат. Славия е отбор с голям потенциал и вярвам, че ще се спасим. Излизаме с нагласата да победим отново. Не ме притеснява нищо друго, освен подценяването. Трябва да излезем с голям хъс и воля за успех. Имаме качествата, но е нужно да ги покажем и на терена“, добави Загорчич.

„Водим разговори за моето бъдеще начело на Славия. Нека да мине и мачът в понеделник, но най-вероятно ще остана за по-дълъг период от време“, каза още сърбинът.

В състава на белите няма кадрови проблеми след двубоя в Бургас, свързани с контузени или наказани футболисти. Заги пое Славия преди малко повече от две седмици и внесе ударна доза ентусиазъм. До този момент тимът няма загуба при него -3:0 и 1:1 с Локо ГО и 1:0 над Нефтохимик.

Успеха срещу шейховете донесе 19-годиш-ният Георги Йомов с много красиво изпълнение. Макар че се закани за изненади, Загорчич едва ли ще прави промени в стартовите 11, излезли в Бургас в петък.

Нефтохимик пък все още няма решение на треньорския въпрос. Ръководството на бургазлии е коментирало няколко местни наставници, но до този момент не е постигнало окончателна договорка.

Не е изключено да се пробва и ход с привличането на Малин Орачев от Поморие. Сезона начело доизкарва Христо Янев, който е в конфликт с част от ръководството и нежеланието му да води тима е видимо.

Наставникът се държа доста троснато пред медиите след двубоя със Славия (0:1). За реванша с белите днес на линия след наказание отново е Яни Пехливанов, но той едва ли ще попадне сред титулярите, тъй като изпитва леки болки. Възможно е Янев да замени Илия Миланов с Георги Хашев в центъра на защитата.

Ощр от категория Футбол