Намери ни
To Top

Червен десант в Кърджали за търга за емблемата утре

Стотици фенове на ЦСКА от цялата страна се организират да посетят Кърджали утре.

Бройката на червените запалянковци е възможно да надхвърли 500, като там ще бъдат и няколко ветерани на клуба.

Причината е предстоящият търг за емблемата на ЦСКА, който ще се проведе на 30 май (вторник) от 13:00 до 14:00 часа в канцеларията на синдика Дора Милева в Кърджали.

Редица фен клубове обявиха, че ще отидат до южния град, за да защитят емблемата, както го направиха и в първия търг – на 30 март на „Армията“.


Днес малко след 17:00 часа пък ще стане ясно и кои са кандидатите във второто наддаване за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

Дотогава е крайният срок за внасяне на задатък. Той е в размер на малко над 164 000, или 10% от цялата сума – 1 646 325 лв. При първия търг бяха преведени 4 задатъка.

Преди няколко дни „Господари на ефира“ излъчи репортаж за търга на „Армията“, в който се видяха крайно любопитни взаимовръзки, породили сериозна вълна от коментари.

Междувременно ръководството на ЦСКА работи усилено по селекцията от няколко месеца и вече доближава постигането на договорка с част от желаните играчи, съобщава „Тема спорт”.

Почти сигурно армейците ще представят първото си лятно попълнение ден или два след мача с Дунав от последния кръг в Първа лига. Двубоят в Русе е на 31 май (сряда) от 20:00 часа.

Червените са на финалната права в преговорите. Много е вероятно първият нов в ЦСКА да бъде вратар от чужбина, който да конкурира Георги Китанов за титулярния пост под рамката. Негов дубльор през този сезон бе Конов.

Играчи се наблюдават още от началото на пролетния полусезон, като главният скаут Велизар Димитров е ходил на няколко мисии в чужбина. Една от тях бе в Унгария на двубой между Ференцварош и Вашаш.

ЦСКА има интерес и към футболисти от бившите съветски републики. Преди малко повече от 20 дни се появи информация, че армейците искат унгарския национал Акош Елек, който е вътрешен халф на казахстанския Кайрат. Червените са наблюдавали и други футболисти в същото първенство.

ЦСКА ще направи и изходящи трансфери през лятото.

Ощр от категория Футбол