Намери ни
To Top

Джокович отписа Григор Димитров

Световният №2 Новак Джокович даде своето предположение за тенисистите, които ще се представят най-добре на започващия днес турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“. Сред имената не фигурира това на Григор Димитров, който стартира днес срещу Стефан Робер. „Рафа е най-постоянен през този сезон заедно с Федерер. Нивото му е фантастично и е напълно нормално той да е големият фаворит за титлата.


Мъри и аз имаме проблеми, но се надяваме да започнем да подобряваме резултатите си в хода на турнира. Вавринка също има някакъв спад във формата си, но той е играч за големите мачове и точно на такива турнири показва най-доброто. Извън играчите от Топ 4 мисля, че Доминик Тийм и Александър Зверев имат всички шансове да направят нещо голямо“, обясни Джокович.

Първият съперник на сърбина ще е Марсел Гранойерс, като на 1/8-финалите може да играе с Лука Пюй, а на 1/4-финалите – именно с Тийм.

Шампионът от 2016-а допълни, че е развълнуван от съвместната си работа с Андре Агаси. Двамата ще работят заедно по време на турнира в Париж, след което ще решат дали да удължат сътрудничеството си. „Чувствам се като нова глава от книга, нещо като създаване на нов отбор, създавайки ново съзерцание, което е вълнуващо. В този момент се чувствам добре, защото в последните 5-6 месеца се опитвах да се преориентирам и да разбера кой подход е правилния. Андре ме мотивира страшно много, а аз имам нужда точно от това. Имам ново измерение на вдъхновение“, заяви Новак.

Ощр от категория Тенис