Намери ни
To Top

Хърн призна за реванш с Кличко

Световният шампион Антъни Джошуа и бившият хегемон в тежката категория Владимир Кличко най-вероятно отново ще се изправят един срещу друг на боксовия ринг, заяви промоутърът на англичанина Еди Хърн. 41-годишният украинец все още не е обявил дали ще се възползва от опцията за реванш. Хърн обаче очаква това да се случи и двамата да се срещнат отново през ноември или декември. Промоутърът на Джошуа каза още, че двубой срещу Кубрат Пулев със сигурност ще има, но по всяка вероятност българинът ще трябва да изчака до 2018 г.


, преди да получи втората си възможност да стане световен шампион.

„Следващата стъпка на Антъни Джошуа ще бъде обявена официално до три-четири седмици. Вероятно ще бъде мач с Кличко. В някакъв момент ще трябва да се бием и с Пулев. Така че ако Пулев не е следващият съперник, ще е по-следващият“, заяви Хърн в интервю за Radio Rahim.

Кобрата е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Според правилника Джошуа трябва да направи защита срещу българина до края на годината, или да оваканти пояса.

Англичанинът обаче изпрати молба до ръководството на IBF да направи изключение и да му позволи да задържи титлата, без да боксира с Пулев, за да може първо да направи реванш с Кличко.

Както вече писахме, възможно е Кубрат да получи мач за междинна световна титла на IBF.

Ощр от категория Бойни Спортове