Намери ни
To Top

Стамен Белчев: С играта от предното дерби ще победим

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев начерта рецептата за успех във вечното дерби. „Очаквам добра игра и победа. Нужно е да покажем високо ниво през целия мач, да сме максимално дисциплинирани и концентрирани. Когато има дерби, без значение от моментното състояние и класиране, всеки футболист показва най-доброто от себе си.


Допълнителен стимул за нас е, че мачът се явява спор за второто място, чрез което ще бъде избегнат бараж за Европа“, коментира Белчев. При успех армейците ще си подпечатат тази позиция и ще се класират директно за международната сцена. Този, който остане трети, отива на бараж с Верея на 4 юни, на който ще е домакин.

„В дербито искаме да затвърдим възходящата игра през пролетта. Малките детайли ще решат двубоя, надявам се да използваме ситуациите си и да реализираме възможностите, които имаме. Нужно е да сме спокойни през целия мач и да покажем истинското лице на ЦСКА“, добави още Белчев.

„Емоциите остават за след мача, на терена искам концентрация и себераздаване. Трябва да сме търпеливи, хладнокръвни и да носим самочувствието на играчи на ЦСКА. От опитните футболисти се очаква да са стълб, но на не по-ниско ниво трябва да се представят и всички останали. Ако покажем играта от последното дерби, няма да имаме проблеми с победата и се надявам да се повтори нашето представяне. Трябва да спечелим последния за този сезон спор с Левски и да празнуваме след дербито“, коментира Белчев.

Ощр от категория Футбол