Намери ни
To Top

Етър се върна в елита

Етър завърши 2:2 с Несебър в драматично гостуване, което му позволи да се завърне директно в Първа лига през следващия сезон. „Виолетовите“ играха за последно в елита през кампанията 2012/13, когато изпаднаха безславно, но сега със сигурност ще имат по-големи амбиции. Успехът на Етър обаче съвсем не дойде толкова леко, колкото се надяваха във Велико Търново. „Виолетовите“ досега нямаха победа край морето, което бе още една причина да се очаква тежък двубой.


Несебър направи сериозен пропуск още в 90-ата секунда, когато вратарят Акалски отрази удар от Пехливанов отблизо. В 22-ата минута обаче футболистите на Етър ликува и предвкусваха директната промоция. Тогава хубава атака премина през центриране на Димо Атанасов отляво и изстрел от упор с глава на Иван Стоянов, който спря в мрежата.

Домакините обаче не се предадоха и стигнаха до пълен обрат. В 36-ата минута след изпълнение на корнер се получи рикошет между лошо наредените „виолетови“ защитници, което позволи на Иван Цачев да се озове сам и да вкара хладнокръвно между краката на Кирил Акалски. В 54-ата минута Несебър вече бе напред в резултата. Тогава след изпълнение на корнер отново Цачев от домакините насочи топката с глава, получи се рикошет и тя излъга вратаря, като влетя в далечния ъгъл. Попадението раздвижи гостите и малко след час игра играещият треньор Станислав Генчев от въздуха вкара красив гол за 2:2, като направи безпомощен вратаря Андонов. До края на мача двата тима се задоволиха с равенството, а гостите от Велико Търново свалиха оборотите, след като разбраха, че преследвачът им Септември (София) пада с 0:2 от Оборище в Панагюрище. Последният успех пък позволи на тима на треньора Емил Велев да се спаси със сигурност от изпадане в последния момент. Септември ще играе бараж за елита.

След края на мача в Несебър пък футболистите на Етър подхвърляха дълго време във въздуха героя Генчев за радост на многобройната си агитка, пропътувала пътя до морето.

Ощр от категория Футбол