Намери ни
To Top

Сукуна ще води атаката на Левски

Амаду Сукуна вероятно ще води атаката на Левски в днешното дерби с ЦСКА-София. французинът, пропуснал няколко срещи заради травма, на 99 процента си тръгва от „Герена“ след края на сезона. Той не успя да оправдае очакванията и вече му беше намерен заместник – Жуниор Мапуку. Само някакъв фантастичен хеттрик на Сукуна днес може да го остави в Левски.


Този път не се очаква старши треньорът на „сините“ Ники Митов да прави радикални промени около състава и тактиката. Припомняме, че той заложи на схема с ромб в средата в предходното дерби, за да изненада съперника. Не е ясно дали футболистите на ЦСКА-София са били стъписани от решението на Митов, но резултатът беше повече от показателен -0:3 в полза на съперника.

Напрежение пък имаше в лагера на ЦСКА-София преди дербито с Левски. Оттам разкриха пред „Меридиан Мач“, че младият халф Кристиян Малинов е недоволствал срещу старши треньора на отбора Стамен Белчев. Младокът е обявил публично по време на тренировка, че е недоволен от факта, че постоянно е извън титулярния състав. Кристиян Малинов е твърда резерва от началото на сезона, а в Литекс, където играеше миналия сезон, статутът му беше на основен футболист.

На .Армията“ се говори, че визитата на Гриша Ганчев в четвъртък най-вероятно е предизвикана именно от напрежението между Малинов и Белчев.

Припомняме, че ЦСКА-София е с дупка в центъра на терена за мача с Левски. Основният халф Рубен Пинто, който направи страхотен мач при победата с 3:0 в предходното дерби, е наказан и се търси партньор на Петрус Бумал. Такъв ще се определи между Давид Шимао и Кристиян Малинов. Не е ясно как скандалът с последния ще се отрази на избора на Стамен Белчев, но най-вероятно ще се заложи на португалеца.

Иначе не се очакват някакви промени в състава на ЦСКА-София днес. Треньорът на „червените“ ще заложи на обичайните си титуляри, а една от основните му тактики ще бъде атаката от първата минута. Припомняме, че в миналото дерби ЦСКА-София стартира агресивно срещата и водеше с 2:0 до 6-ата мин., което беше отлична предпоставка за крайния резултат от 3:0.

Ощр от категория Футбол