Намери ни
To Top

Ботев Пд отменят лагера в Банско

Покрай еуфорията от спечелената Купа на България в Ботев бяха много близо до това да сътворят сериозен гаф. До петък пловдивчани са си мислели, че ще започнат участието си в турнира от втория кръг, тъй като са носител на трофея. Подготовката им също е била планирана, за да бъдат в оптимална форма около средата на юли, когато са вярвали, че стартират европейските битки.

В Ботев обаче са били предупредени, че първият им двубой в Лига Европа е на 28 юни, което е объркало ръководството и играчите.


Така отборът ще се събере за първа тренировка още на 5 юни от 10,00 часа на базата в Коматево. Това е една седмица по-рано от предвиденото. Новината изненада много неприятно футболистите, които бяха предвидили дълги почивки, а сега могат да отдъхнат само седмица.

Пропадна и лагерът на Ботев в Банско. Треньорът Николай Киров държи отборът му да изиграе 4 контроли срещу силни отбори, но на практика няма да има подходящи съперници. Повечето тимове у нас започват подготовката си в средата на юни или по-късно и докато „канарчетата“ търсят противници за спаринги, другите още ще наблягат на физическата подготовка.

Ощр от категория Футбол