Намери ни
To Top

IBF решава на тайна среща казуса за Кубрат Пулев

Тайна среща на върха е била проведена вчера от шефовете на Международната боксова федерация (IBF) във Флорида (САЩ). Причината е била заплетената ситуация около световната титла в тежка категория, която се държи от Антъни Джошуа, а основен претендент за нея е Кубрат Пулев. Както е известно, британецът е длъжен да защити пояса срещу Кобрата през ноември. За тогава обаче може да бъде насрочен реваншът на Джошуа срещу Владимир Кличко, ако украинецът активира клаузата в договора си от първия бой, който загуби с нокаут в 11 -ия рунд.


В този случай англичанинът трябва да оваканти титлата на IBF, но той изпрати молба до централата отсрочка за мача с Пулев.

Така шефовете на федерацията са изправени пред варианта Кубрат да се бие за пояса със следващия в ранглистата Карлос Такам (Фр). Този мач обаче няма да предизвика желания интерес и приходи и поради тази причина в IBF са стигнали до алтернативен вариант. Твърде е възможно, ако има реванш между Кличко и Джошуа, Кубрат да се бие с Такам, но за междинна световна титла в тежка категория, каквато бе дадена от WBC на Александър Поветкин (Рус) през 2014 година. Носителят на този пояс ще бъде обявен за шампион, но със задължението следващата му битка да бъде срещу Антъни Джошуа. В този случай мачът между англичанина и Кобрата ще бъде през март догодина.

Ощр от категория Бойни Спортове