Намери ни
To Top

Арсенал и Челси на финал за Купата на Англия

Арсенал и Челси излизат днес от 19:30 часа на „Уембли“ за Купата на Англия. При победа Арсенал ще излезе на първо място по спечелени трофеи за Купата – 13. Челси ще търси първи дубъл от 2010 година насам.

Тимът на Арсен Венгер изпраща разочароващ сезон, в който за първи път от 19 години „артилеристите“ не съумяха да се класират за Шампионска лига, но могат да зарадват феновете си със спечелването на трета Купа в рамките на 4 години.


Ако той стори това, ще се превърне в мениджърът с най-много спечелени купи – 7. В момента Венгер и Джордж Рамзи имат по 6 трофея от турнира.

Сблъсъкът днес е втори финал за ФА Къп между Арсенал и Челси. „Артилеристите“ спечелиха през 2002 година в Кардиф с 2:0 след голове на Рей Парлър и Фреди Люнберг.

Арсенал ще бъдe днес без контузените Касорла и Габриел, както и без наказания Кошчелни, докато шампионите са в оптимален състав и мениджърът Антонио Конте няма кадрови проблеми.

При победа на Челси днес Конте ще стане петият италиански мениджър, който печели турнира след Виали, Анчелоти, Манчини и Ди Матео.

Финалът ан „Уембли“ ще бъде по-специален за Джон Тери. Както вече стана ясно, това ще бъде последният мач на защитника за Челси.

Ощр от категория Анализ