Намери ни
To Top

Пиронкова започва на Ролан Гарос срещу Мона Бартел

Цветана Пиронкова започва участието си на тазгодишния Ролан Гарос срещу Мона Бартел. Германката не е сред най-удобните съпернички за първата ни ракета, защото води с 2:0 в преките двубои след два успеха на твърди кортове в Хобарт през 2013-а и на US Open през 2015-а. В добавка, Бартел триумфира с титлата в Прага в началото на май 2017-а и се намира в силна форма.

Дори и да успее да преодолее германката, Пиронкова най-вероятно ще се изправи пред още по-сериозно изпитание.


Във втори кръг почти сигурно ще я чака Елина Свитолина, която потегля срещу Ярослава Шведова и трудно ще изпусне победата в откриващия си мач. Свитолина вече триумфира в Истанбул и Рим на клей през 2017-а и е сред фаворитките и в Париж. Всичко това означава, че за Пиронкова ще е излючително трудно да повтори достигнатия през миналия сезон четвъртфинал, което ще й коства позиции в световната ранглиста.

Цвети е в третата четвъртина на схемата, където е й Южени Бушар, а канадката потегля срещу Риза Озаки. Ако следваме логиката на ранглистата, четвъртфиналът тук трябва да е повторение на битката за трофея в Рим между Свитолина и Симона Халеп.

Големите имена в последната четвъртина са Каролина Плишкова, Джоана Конта и Агниешка Радванска, която все пак реши да играе в Париж въпреки проблемите с контузията в крака. Това ще е 44-о поредно участие в турнир от Големия шлем за Ага.

В най-горната четвъртина, Анджелик Кербер потегля срещу Екатерина Макарова. Световната №1 се оттегли от двубоя между двете в Сидни през 2016-а, но преди това наниза четири поредни победи. Действащата шампионка Гарбине Мугуруса обаче се намира в доста сложен поток. Испанката е във втората част на схемата и потегля срещу 36-годишната Франческа Скиавоне, която триумфира в Париж през 2010 г. В тази втора четвъртина са още представящата се страхотно на клей през 2017-а Кики Младенович, както и Миряна Лучич-Барони, Доминика Цибулкова и др.

Ощр от категория Тенис