Намери ни
To Top

Марио Гомес даде важен аванс на Волфсбург в плейаута с Айнтрахт (Брауншвайг)

Волфсбург победи Айнтрахт (Брауншвайг) с 1:0 у дома в първия мач от плейофа за място в Бундеслигата. Ветеранът Марио Гомес вкара единствения гол от дузпа 10 минути преди почивката.

Пред 29 100 зрители на „Фолксваген Арена” домакините притиснаха втородивизионния съперник от самото начало, но рядко успяваха да доставят удобни топки за своя централен нападател Марио Гомес.

Айнтрахт направи голям пропуск в 22-ата минута чрез Мирко Боланд, който с глава не уцели вратата отблизо на втората греда при деликатно центриране на Кристофер Ниман.


В 34-ата минута топката срещна ръката на защитника на гостите Валшвик и „вълците” получиха дузпа и Марио Гомес прати вратаря в грешния ъгъл за 1:0 от бялата точка.

Даниел Дидави заобиколи вратаря, но му остана твърде малък ъгъл за удар в началото на втората част и вторият гол се размина. В последните 10 минути Ашкан Дежага се завърна в игра за първи път от август 2012-а. Иранецът замени много активния Дидави и беше посрещнат с възторг от феновете на Волфсбург.

Реваншът е в понеделник в Брауншвайг.

Ощр от категория Футбол