Намери ни
To Top

Раонич и Цонга газят в Лион

Водачът в схемата Милош Раонич (Канада) се класира за полуфиналите в дебютното издание на турнира на червени кортове във френския град Лион с награден фонд 540 310 евро. Раонич елиминира квалификанта Гащао Елиаш (Португалия) с 6:4, 6:3 след около час и половина игра.

Канадецът взе първия сет с късен пробив в десетия гейм, а във втората част поведе с 4:1 и запази аванса си до края. Раонич, който се стреми към първа титла от януари миналата година насам, ще играе за място на финала срещу номер 3 Томаш Бердих (Чехия), който се справи с петия в схемата представител на домакините Жил Симон с 6:4, 6:0.


Французинът Жо-Вилфрид Цонга, поставен под номер 2, също продължава напред след успех с 6:0, 6:4 над Карен Хачанов (Русия) след малко повече от час на корта. Цонга, който търси трети трофей през сезона след титлите в Ротердам и Марсилия, загуби само шест точки при собствен сервис и стигна категорично до 20-ия си успех в 25 мача за годината.

На полуфиналите той ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили, който се справи с квалификанта Николас Кикер от Аржентина с 6:3, 6:1.

Ощр от категория Тенис