Намери ни
To Top

Хиляди празнуваха в Пловдив с купата и своите герои

Футболисти и треньори на Ботев (Пловдив) отпразнуваха тази вечер със своите фенове спечелването на Купата на България, която спечелиха вчера за първи път от 1981 година след победа с 2:1 над Лудогорец в София.

Тържествата в града под тепетата започнаха от стадион „Христо Ботев“, където хиляди бултраси посрещнаха своите любимци.


Героите на Ботев се качиха на открит автобус и бяха екскортирани от привържениците в шествие по улиците на града към сградата на община Пловдив. На площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината 5000 бултраси посрещнаха с мощни викове своите и овации своите любимци.

Футболистите излязоха на терасата на общината и показаха Купата на България на насъбралите се фенове, които дълго време скандираха имената на любимците си. Тържествата продължиха на открита сцена на площад „Стефан Стамболов“. Присъстващите рецитириха „Моята молитва“ на клубния патрон Христо Ботев, след което скандираха името на любимия си тим.

„Тази Купа е са всички вас. Благодарение на вашата подкрепа ние повярвахме, че може да спечелим трофея. Благодаря на футболистите, които дадоха всичко от себе си“, заяви в приветствието си към феновете старши треньорът на отбора Николай Киров. Речта му бе заглушена от бурните овации на бултрасите. Водата на фонтана пред общината пък бе оцветен в жълто в чест на клуба.

„Казах ги и пак го повтарям. Тези момчета- футболистите, треньорите и лекарския екип всички са мъжкари. Те никога не мрънкаха за пари. раздаваха се до края. На полувремета на финалния мач за Купата видях как нашите съперници страдат, че са надиграни от футболистите ни. С нашите момчета и новия ни собственик Ботев го очаква светло бъдеще“, заяви президентът на Ботев Ангел Палийски.

Той благодари на феновете за подкрепата и добави, че благодарение на тях и на футболистите за Ботев се говори с уважение в цяла България. Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов заяви, че е сбъднал мечтата си да спечели трофей, благодари на феновете за подкрепата и ги увери, че любимия им тим го очакват още по-добри дни. След края на тържеството мощна заря озари небето над Пловдив в чест на успеха на Ботев.

Ощр от категория Футбол