Намери ни
To Top

Жребият за Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни се изтегли в София

На церемония в парк хотел „ Витоша” беше изтеглен жребия за предстоящия Европейски стрийт футболен турнир, който ще бъде в събота и неделя в Княжеската градина в столицата. У нас вече втори ден са участници от  Унгария, Гърция, Италия , Финландия, Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия. България ще бъде представена от четири отбора. Три  съставени от „Отбора на надеждата” и един от бежанци.


Ето и разпределението на отборите по групи :

Група „А”

България 2 , Румъния, Северна Ирландия, България 1

Група „В”

България (бежанци),Австрия, Литва, България 3

Жени :

Унгария, Италия, Гърция, Финландия

Всеки един мач е от две полувремена с времетраене – 7 минути. Играе се на игрище с  размери 16/22 метра  и по правилата на стрийт футбол .

Веднага след жребия представителите на всички отбори се отправиха към НСА за началото на първия уъркшоп от програмата на турнира, който включва сугестопедичен курс по български език. Малко по-късно състезателите и техните водачи ще бъдат в Киноцентър Бояна, за да наблюдават процес по заснемането на филмова продукция. Успоредно с това в София тече и специален съдийски курс, който е воден от  холандеца Пол Нахтгаал  – лицензиран ФИФА съдийски инструктор. Днес и утре 16 мъже от нашата страна ще преминат през специален курс за арбитри, като всички в събота и неделя ще ръководят мачовете в Княжеската градина. Най-добре представилия се ще получи право да бъде част от съдийската колегия  на предстоящото Световно първенство за бездомни в Осло, Норвегия, което е от 29 август до 5 септември.

Първият мач на Европейския стрийт шампионат започва в събота (27 май) от 10:00 часа като на терена ще излязат отборите на България 2 и Румъния.

Ощр от категория Спорт