Намери ни
To Top

Челси отмени шампионския парад заради терора в Манчестър

Челси отмени парада с шампионската титла на Англия по улиците на Лондон заради терористичната атака след концерт на Ариана Гранде в Манчестър. Парадът беше планиран за неделя.

От Челси обявиха, че такова празненство би било „неподходящо”, след като в понеделник бомба уби 22-ма човека в „Манчестър Арена”, а над 100 други бяха ранени. В момента нивото на терористична заплаха във Великобритания е повишено до максимално ниво.


Челси правеше планове да ликува с феновете си с двуетажен автобус с надеждата да добави в събота и трофея от ФА Къп към трофеите си за сезона.

От Арсенал също обявиха, че няма да правят парад, ако спечелят ФА Къп в съботния финал на „Уембли”. Беше отменено и гледане на финала на голям екран на „Емирейтс”, като феновете ще си получат парите обратно.

Играчи на Челси ще дарят пари за пострадалите от атаката в Манчестър, а двата отбора ще носят черни ленти на ръкавите в неделя, пише „Би Би Си”.

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис каза, че безопасността на феновете и отбора с целия щаб е най-важна за клуба.

Говорител на Футболната асоциация подкани феновете да пристигат на финала на „Уембли” възможно най-рано, за да могат да минат навреме допълнителните проверки.

Ощр от категория Футбол