Намери ни
To Top

Кубрат иска мач с Джошуа заради парите, смята мениджърът на британеца

Кубрат Пулев предпочита да се боксира срещу Антъни Джошуа, а не срещу Карлос Такам, защото мачът с британеца ще му донесе повече приходи. Мнението е на мениджъра на победилия Владимир Кличко пред 90 хил. зрители на „Уембли“ боксьор – Еди Хърн.

„Кале Зауерланд (бел.


а. – промоутърът на Кубрат) иска Пулев да се бие с Джошуа. Последното нещо, което хората на българина желаят е среща с Карлос Такам, която ще бъде за малко пари при положение, че пред тях е морковът от двубой с Джоуша“, каза той, цитиран от bTV.

Пулев е първи претендент за една от титлите, притежание на британеца – тази на IBF. От щаба на Джошуа вече изпратиха запитване до Международната боксова федерация за отлагане на евентуална среща, тъй като на дневен ред е реванш с Владимир Кличко.

Ако от организацията обаче не удовлетворят желанието им, титлата може да остане без притежател. При такъв сценарии Пулев ще се бие с камерунеца Такам, за да определят новия носител на пояса.

„Няма как да избегнем мач с Пулев. Няма значение дали това ще бъде следващият двубой или по-следващият. За нас е важно Джошуа да стане абсолютен шампион и да задържи всички пояси“, категоричен е Хърн.

Той допълни, че преговорите с щаба на Кличко също вървят добре и до дни ще стане ясно кога и къде ще бъде реваншът между двамата.

Ощр от категория Бойни Спортове