Намери ни
To Top

Обявиха кой е най-богатият българин! Той е милиардер и има 10 пъти повече пари от Васил Божков, вижте го

С лично богатство от 690 милиона долара Кирил Домусчиев е най-богатия българин, пише ситуираното в Лондон онлайн списание bne intelnews.

На второ място по богатство у нас според британските анализатори е Христо Ковачки с 595 милиона долара, а трета е банкерката Цветелина Бориславова с активи в размер на 200 милиона долара.

От bne intelnews са представили Домусчиев като бизнесмен натрупал богатството си от производство и търговия с ветеринарни медикаменти (Хювефарма) и корабни превози (Навибулгар), информира nbox.bg. Редакторите са посочили като негов партньор брат му Георги.


В краткото изложение те посочват, че той е и собственик на ФК „Лудогорец“.

Спецовете от bne intelnews пишат, че Христо Ковачки е енергиен бос, който контролира 15 големи енергийни компании. Те не са пропуснали да споменат, че Ковачки е женен за поп фолк певицата Десислава.

За Цветелина Бориславова пък англичаните пишат, че е крупен играч във финансовата сфера и че е натрупала богатството си чрез Clever Synergies Investment Fund. те посочват, че Бориславова е мажоритарен собственик на Българо-американска кредитна банка (BACB), която е придобила през 2011 година. От bne intelnews отбелязват, че банкерката е бивша приятелка на премиера на България Бойко Борисов.

Любопитно е, че в класацията на британците липсват имената на богати българи, като Васил Божков, Делян Пеевски и Петя Славова, както и на редица други не по-малко влиятелни и платежоспособни родни бизнесмени, като Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Георги Гергов.

Ощр от категория Акценти