Намери ни
To Top

Барселона ще има нов треньор на 29 май

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри, че новият треньор на отбора ще бъде обявен официално на 29 май. Всичко очаквания са новият наставник на каталунците да бъде Ернесто Валверде.

Веднага след края на сезона в Ла Лига Бартомеу първо поздрави новите шампиони от Реал Мадрид.

„Ние се борихме до финала, за да спечелим титлата.


Трябва да поздравим шампионите. Искам да поздравя и нашите футболисти, които не се предадоха до последно“, коментира Бартомеу.

„На 29 май ще обявим официално името на новия треньор. Тогава предстои среща на борда на директорите, на която ще присъства и Роберт Фернандес, който ще ни обясни условията и ще вземем решение, след което ще го обявим“, добави президентът на Барселона.

Бартомеу говори и по темата за новия договор на Лионел Меси, заявявайки категорично: „Няма съмнение, че връзката между Барселона и Меси ще продължи. Няма никаква аларма. Той се чувства перфектно в Барселона. Видяхме го да вкарва още два гола в мача срещу Ейбар и да печели „Златната обувка“.

„Сега не трябва да говорим повече за първенството, а да мислим единствено за финала за купата. Вече трябва да мислим за следващия сезон и да работим много усилено, защото ни предстоят много задачи, които трябва да решим. Трябва да продължим ерата на успехите на Барселона. Сезонът без никакво съмнение бе различен и труден. Благодаря на Луис Енрике за тези три години, които бе при нас. Бе един много вълнуващ етап. Врататите на клуба винаги са отворени за него“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.

Ощр от категория Футбол