Намери ни
To Top

Реал Мадрид сложи короната на Испания!

Отборът на Реал Мадрид е новият шампион на Испания за рекорден 33-ти път! Тази вечер момчетата на Зинедин Зидан спечелиха с 2:0 като гости на Малага в мач от последния кръг на Ла Лига и триумфираха с трофея за първи път от сезон 2011/2012. „Лос бланкос“ се нуждаеха поне от точка при гостуването си на „Ла Росаледа“ и успяха да се наложат след попадения на Кристиано Роналдо (2) и Карим Бензема (55). Столичани могат да постигнат знаменит дубъл, ако след две седмици победят Ювентус във финала на Шампионската лига в Кардиф.

Зинедин Зидан заложи на традиционния си състав, пускайки Иско близо до Карим Бензема и Кристиано Роналдо.


Данило зае мястото на контузения Даниел Карвахал. Мичел разчиташе на 4-2-3-1 с централен нападател Сандро Рамирес.

Малага – Реал Мадрид+10
„Лос бланкос“ дръпнаха в резултата по-малко от две минути след началото на двубоя. Защитата на домакините подари топката на Иско, който пусна извеждащ пас за Кристиано, португалецът финтира вратаря и необезпокояван реализира за 0:1. В 11-ата Иско центрира меко към Бензема, който не се ориентира добре.

Андалуският тим показа зъби в атака с острота по фланговете. В 13-ата Сандро нахлу отляво и шутира мощно в близкия ъгъл – Кейлор Навас беше на точното място и парира. Минута по-късно Бензема получи на далечната греда и шутира от малък ъгъл – топката рикошира и излезе в корнер. В 21-ата Сандро изстреля страхотна бомба от близо 30-метров пряк свободен удар. Кълбото влизаше със страшна сила точно в сглобката, но Навас се хвърли жертвено и изби. Костариканецът направи страхотно спасяване и се удари болезнено в гредата.

Малага – Реал Мадрид+10
В 28-ата „лос меренгес“ организираха скоростна акция, Кристиано и Лука Модрич направиха двойно подаване, португалецът стреля, но беше спрян от шпагат в наказателното поле. В 30-ата главата на Бензема беше на точното място, за да спре наглед опасен удар с глава на Начо Камачо. В 34-ата Иско намери Карим, той нахлу в наказателното и центрира ниско. Малагийският техничар на Реал се размина, както и защитник на домакините, Роналдо овладя и стреля, но Карлос Камени направи забележително спасяване.

В 36-ата Тони Кроос шутира отсечено от дистанция, Камени се намеси, но изпусна топката, след което я улови пред погледа на Бензема, който пък беше в засада. Сандро продължи да преследва своя гол с поредица от удари. В 37-ата той фалцира топката директно от корнер, а Навас успя да избие над гредата.

Малага – Реал Мадрид+10
След втория корнер Сандро разигра късо и шутира мощно по диагонала. Кеко сложи глава и направи топката още по-опасна, но я изкара с мъничко в аут. В 41-ата Джони центрира отляво, Серхио Рамос остана под топката, а Кеко стреля много опасно с глава по диагонала, но топката не попадна в очертанията на вратата. Като цяло полувремето беше двуостро, но гостите от „Сантиаго Бернабеу“ се възползваха от ранната грешка в „бяло-синята“ защита.

Втората част започна с шанс пред вратата на „белите“. В 49-ата минута Ресио получи в наказателното поле и шутира силно в тялото на вратаря. Минута по-късно Федерико Рика игра с топката при шпагат и продължи крака си към този на Роналдо. Португалецът се превиваше от болка около минута, но в крайна сметка стана и продължи игра.

Реал Мадрид празнува на терена в Малага+19
В 55-ата мадридчани вкараха доста спорен втори гол. След изпълнение на корнер Рамос не успя да вкара, Камени изби, топката се отби от гърдите на Рафаел Варан и попадна на крака на Бензема, който реализира отблизо. Повторенията показаха, че по-скоро има засада на френския стрелец в момента на рикошета в гърдите на Варан. Съдийските анализатори на испанските медии също потвърдиха, че има засада.

В 58-ата южняците получи подарък от Каземиро и направиха нов пропуск. Сандро се устреми към наказателното поле и подаде вдясно към Кеко, който спечели само корнер. При изпълнението на корнер Навас плонжира и улови. В 76-ата Навас не рискува и изби в корнер след коварен прехвърлящ удар на Качамо. Две минути по-късно отново Камачо стреля с глава малко над гредата. Резервата Алваро Мората нанесе тежък удар, но Камени реагира и изби. В 90-ата гонсало Кастрошутира много мощно, но разтресе напречната греда.

Реал Мадрид празнува на терена в Малага+19
В крайна сметка Реал Мадрид е новият шампион на Испания. „Лос бланкос“ постигнаха своето и триумфираха в Ла Лига, показвайки, че са най-стабилните отбор в първенството. На 3 юни мадридчани ще се опитат да направят дубъл, вдигайки за 12-и път трофея в Шампионската лига.

Ощр от категория Футбол