Намери ни
To Top

Дунав иска и синия скалп

Днес Дунав приема Левски ще опита да постигне първа победа над този съперник през кампанията – загуба и две равенства. От съперниците в Топ 6 русенци нямат успех и срещу Локо Пд (две равенства и поражение). При успех възпитаниците на Веселин Великов ще направят още една решителна крачка към четвъртото място, което може да даде квота за Лига Европа.

Треньорът на Дунав има само един проблем – с травма е централният бранител Тейнур Марем.


Опциите за негоВ заместник срещу Левски днес са две – Петър Патев и Олексей Ларин. В последния кръг първият замени Марем срещу Черно море (2:1) и се очаква днес да стартира.

Очаква се като бекове за Дунав да действат Джалилов и юношата на Левски Христофор Хубчев. В центъра на полузащитата ще си партнират капитанът Димов и Самир Аясс, a пред тях ще е Васил Шопов. По крилата ще нападат Бранимир Костадинов и Бирсент Карагарен, а на върха на атаката ще е Мирослав Будинов.

Треньорът на Левски Николай Митов пък получи ценни подкрепления за гостуването в Русе. Той ще може да разчита на Веселин Минев и Роман Прохазка. Първият се възстанови от контузия в прасеца, а вторият изтърпя наказание от три мача. И докато Минев ще застане на левия фланг на защитата, то Митов до последно ще се колебае като какъв да ползва Роман Прохазка. Опциите са две – да го пусне като дефанзивен или десен халф. Ако действа в средата на терена, той ще е редом до Мехди Бурабия. Тогава младокът Ивайло Найденов ще остане на пейката, а крило ще е Антон Огнянов.

В Русе Левски ще се опита да сложи край на лошото си представяне – тимът допусна две поредни загуби – с 1:2 от Локо Пд на „Лаута“ и 1:3 от Лудогорец на „Герена“. Сините ще преследват добър резултат, за да влязат в добро настроение в битката с ЦСКА. Дербито е на 28 май, неделя, от 18:30 часа на националния стадион и ще бъде предавано пряко по Диема Спорт 2. За мача срещу Дунав треньорският щаб на сините предупреди петима футболисти да се пазят от картони, защото при получаването на такъв те ще бъдат наказани за мача с армейците. Това са Давид Яблонски, Мехди Бурабия, Божидар Краев, Франсис Нар и Бабатунде Аденижи. През седмицата от треньорския щаб не правеха планове да ги пазят срещу Дунав, но в последния момент може да променят плановете си.

В групата на Левски не попадна Амаду Сукуна. френският нападател още се възстановява от контузия. Той обаче е с единия крак извън клуба. Напът е да последва Лукин, Костадинов, Де Ноойер и Аниете.

Ощр от категория Футбол