Намери ни
To Top

Уестбрук, Хардън и Ленард ще спорят за приза MVP в NBA

Гардът на Оклахома Сити Ръсел Уестбрук, гардът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън и крилото на Сан Антонио Кауай Ленард са тримата финалисти в класацията за „Най-полезен играч“ в НБА. Изненадващо сред тримата най-добри за сезона не попадна ЛеБрон Джейс. За последно лидерът на Кливланд, който е четирикратен носител на трофея, не бе сред тримата най-полезни играчи през сезон 2007/08.

До момента нито един измежду Уестбрук, Хардън и Ленард не е печелил трофея за „Най-полезен играч“ през редовния сезон, макар и Ленард да притежава този за „Най-полезен играч“ във финалната серия, спечелен през 2014 година.


В класацията за „Треньор на годинита“ отличието ще си оспорват Майк Д’Антони (Хюстън), Грег Попович (Сан Антонио) и Ерик Сполстра (Маями). Тимът на Филаделфия 76ърс има двама представители в категорията за „Най-добър новобранец“. Това са хърватинът Дарио Шарич и камерунецът Джоел Ембийд.

За отличието ще спори и гардът на Милуоки Малкълм Брогдън. Двама играчи на Хюстън – Ерик Гордън и Лоу Уилямс, както и крилото на Голдън Стейт Андре Игуодала, ще спорят за трофея за „Шести играч“ през сезона. Отличието за „Защитник на годината“ ще бъде връчено на един измежду Кауай Ленард, Руди Гобер (Юта) и Дреймонд Грийн (Голдън Стейт), докато отново френският национал Гобер, гръкът Янис Антетокунбо (Милуоки) и сърбинът Никола Йокич (Денвър) ще си оспорват наградата за „Най-развил се играч“. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на тържествена церемония на 26 юни в Ню Йорк.

Ощр от категория Баскетбол