Намери ни
To Top

ЦСКА-София иска да развали празника на Лудогорец

Днес в 20:00 часа отборите на Лудогорец и ЦСКА-София се изправят един срещу друг в поредния вълнуващ сблъсък от шампионския плейоф в Първа професионална лига.. Веднага след мача разградчани са подготвили купон, с който да отбележат шестата си поредна титла. “Червените” обаче се надяват да развалят настроението на ”орлите” и да постигнат първата си победа над този съперник.

“Армейците” са пределно мобилизирани за този двубой, тъй като той има и пряко отношение за битката с Левски за второто място в крайното класиране.


В момента ЦСКА-София има предимство от 4 точки пред “сините”, но тази разлика бързо може да бъде стопена. Така че днес възпитаниците на Стамен Белчев трябва да направят всичко възможно да си тръгнат с трите точки от Разград.

В същото време Лудогорец вече не играе за нищо друго освен за честта си. “Зелените” вече си гарантираха и на теория титлата и повече мислят за предстоящия финал с Ботев (Пловдив) за Купата на България. поради тази причина се очаква домакините да не се хвърлят с всички сили в днешнияу мач, което дава реален шанс на “червените” да измъкнат нещо от него.

Това е четвърти двубой между тези два отбора от началото на сезона. В първите две срещи разградчани спечелиха съответно с 2:1 на свой терен и с 2:0 на “Българска армия”. Третият мач, който бе от плейофната фаза и също се игра в София, пък завърши при равенство – 1:1.

Треньорът на домакините Георги Дерменджиев няма особени кадрови проблеми. Единствено трайно контузеният Владислав Стоянов остава извън сметките за мача, докато всички останали са на линия. Така на вратата ще стартира Ренан, а пред него в защита ще действат Йордан Минев, Моци, Паломино и Натанаел. Дяков и Кампаняро ще са двойката опорни халфове, а пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде Марселиньо. Кафу и Вандерсон ще са на двете крила, а атаката ще води Кешерю.

В същото време гостите са без контузените Арсенио, Колев и Гълъбов. В тяхно отсъствие се очаква да стартират Китанов на вратата и карето Манолев, Чорбаджийски, Бодуров и Недялков в отбрана. Пинот и Бумал ще играят в средата на терена, а Десподов и Кулма ще действат на крилата. Каранга ще бъде централен нападател, а зад гърба му ще оперира Педро.

Букмейкърът bwin предлага коефициент от 1,55 за успех на домакините на “Лудогорец Арена”. За равенство може да залагате при ставка 3,90, докато двойката е с коефициент 5,25.

Първа професионална лига, шампионски плейоф 8 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Кампаняро, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю

ЦСКА: Китанов, Манолев, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Бумал, Пинто, Педро, Десподов, Кулма, Каранга

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Ангел Ангелов
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол