Намери ни
To Top

Сър Алекс Фъргюсън обичал чашката

Славният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бил голям любител на чашката, разкрива унгарският футболен агент Шандор Варга в интервю. Преди той е наблягал на уискито, но вече е преминал трайно на червено вино и се е превърнал в специалист.

„По времето, когато замери Бекъм с обувка в съблекалнята определено беше на уиски. Обръщаше по чашка след мач и ставаше съвсем друг човек за пресконференцията.


В погледа му се четеше мир и любов. Сега е минал на червено вино, като е станал тънък познавач. Веднъж на семинар на УЕФА му поднесоха една кана с вино, той отпи и изплю. „Що за гадост ми сервират?“, попита той, а Анди Роксбърг му каза, че УЕФА не може да си позволи да задоволи вкуса му“, споделя Варга, който има и версия защо славният шотландец се оттегля от треньорството.

„Мисля, че причината стана смъртта на сестрата на съпругата му. Почти през целия му съзнателен живот близките му са били на втори план, заради кариерата, но тази загуба го разтърси. Той взе решение да прекарва повече време с тях. Сега се държи като примерен глава на семейство – вино, коне, малко залагания и верен съпруг“, споделя още унгарският агент.

Ощр от категория Футбол