Намери ни
To Top

Джошуа иска от IBF да запази пояса си, без да се бие с Курбат

Антъни Джошуа иска да задържи пояса на Международната боксова федерация (IBF), без да се бие със задължителния претендент Кубрат Пулев. 27-годишният англичанин моли централата да бъде направено изключение, за да запази титлата за евентуален реванш срещу Владимир Кличко. От IBF заявиха, че очакват отговора на българския боксьор и „Зауерланд“, след което ще преценят дали има основание молбата на световния шампион да бъде уважена. Джошуа държи три от петте световни титли в дивизията – на IBF, Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), след като победи Кличко с технически нокаут в 11-ия рунд.


В договора има клауза за реванш, която украинецът може да активира в срок до три месеца от първата им среща. Промоутърът на Джошуа Един Хърн заяви миналата седмица, че очаква отговора на 41-годишния Владимир след две седмици.

„Миналия четвъртък (11 май) IBF получи молба от името на Антъни Джошуа да бъде направено изключение. Очаквам отговор от „Зауерланд“ и Пулев“, обясни президентът на IBF Дарил Пипълс пред World Boxing News.

„Бордът на IBF ще обмисли отправената заявка по време на разговори със засегнатите страни следващата седмица и след това ще решим какви действия да предприемем“, допълни той.

Ощр от категория Бойни Спортове