Намери ни
To Top

Безапелационен Реал Мадрид вече е на милиметри от титлата

Реал Мадрид вече е на милиметри от спечелването на титлата в Примера дивисион. “Белият балет” победи безапелационно с 4:1 в отложения мач със Селта от 21-ия кръг и взе преднина от 3 точки пред Барселона кръг преди края. Така титлата вече е в ръцете на мадридчани, които могат да я изпуснат само ако загубят последния си мач с Малага, а в същото време Барса задължително трябва да победи Ейбар. Кристиано Роналдо отново бе звездата на вечерта.


Той вкара първите два гола за своя тим в 10-ата и 48-ата минута. След това Джон Гуидети върна един гол за домакините в 69-ата минута, но Карим Бензема заби трето попадение в 71-ата минута, а в 88-ата минута и Тони Кроос записа името си сред голмайсторите. Селта пък завърши двубоя в намален състав, след като Яго Аспас получи спорен втори жълт и червен картон за симулация в 62-ата минута.

Реал откри резултата още с първата си по-добра атака. В 10-ата минута Иско получи хубав пас и успя да продължи топката към Кристиано Роналдо пред наказателното поле, където той се освободи и с мощен удар не остави шансове на вратаря за 0:1.

Селта опита да реагира и се хвърли в атака. В 14-ата минута далечен удар на Джони Кастро бе спасен от Кейлор Навас. След това Пионе Систо също стреля от дистанция в 19-ата минута, но след рикошет топката мина встрани от вратата. В 26-ата минута датчанинът направи двойно подаване с Хосабед Санчес и реши отново да опита удар, който отново бе неточен.

Домакините правеха всичко възможно да се върнат в мача, но продължаваха да не могат да намерят верния път към вратата. В 30-ата минута изстрел от фаул на Адам Вас затрудни Навас, а отблизо Факундо Ронкаля не успя да довкара, като бе и в засада. След това на два пъти Яго Аспас опита далечни изстрели, но и неговият мерник не бе точен.

Едва в края на полувемето Реал отново погледна към вратата на съперника и Карим Бензема получи чудесно подаване в наказателното поле, но ударът му бе в ръцете на вратаря.

Още в началото на втората част обаче мадридчани матираха своя съперник. Те организираха страхотна контраатака, Иско напредна през центъра и подаде на Роналдо, който хладнокръвно вкара за 0:2.

Малко по-късно и съдията Хуан Мартинес реши да се изяви. В 62-ата минута Яго Аспас бе препънат от Серхио Рамос в наказателното поле, но вместо да даде дузпа за Селта, арбитърът извади втори жълт и червен картон на нападателя на домакините. Само две минути след това при почти идентично положение пред другата врата Роналдо падна в пеналта, като и този път реферът не посочи бялата точка, но странно защо не даде и картон на нападателя на гостите.

Дори с човек по-малко играчите на Селта не се предадоха и първо в 68-ата минута Адам Вас пропусна страхотна възможност отблизо. Минута след това грешка на Иско в средата на терена позволи на Систо да му отнеме и да намери Джон Гуидети, който стреля и след рикошет топката се озова във вратата за 1:2.

Радостта на домакините обаче бе кратка и в 71-ата минута Реал си върна преднината от два гола. Марсело се освободи в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията, като Бензема отблизо засече във вратата за 1:3.

В 75-ата минута “белият балет” пропусна нова страхотна възможност за гол. Роналдо бе изведен сам срещу вратаря и отблизо стреля до гредата, като не успя да оформи своя хеттрик. В 88-ата минута обаче мадридчани стигнаха до нов гол, след като Тони Кроос получи чудесен пас в пеналта, финтира прекия си пазач и вкара за крайното 1:4.

В крайна сметка обаче Реал направи това, което се искаше от него и взе ценни три точки, с които е на път да си осигури титлата в Примера. Отборът вече е на върха в класирането с 90 точки. Селта пък остава на 13-ата позиция с 44 точки, като отборът продължи черната си серия от 9 поредни мача без победа във всички турнири.

Ощр от категория Футбол