Намери ни
To Top

Ювентус прави първа стъпка към требъл тази вечер в Рим

Ювентус и Лацио излизат днес на „Олимпико“ в битка за Купата на Италия. Хегемонът през последните години е предизвикан да покаже могъществото си на терена на съперника, който се намира в отлична форма. Юве е рекордьор със спечелените 11 трофея, но ако успее днес, ще влезе в историята като първия с 3 поредни.

Треньорът на торинци Масимилиано Алегри ще пусне оптималния си състав.


На вратата ще е Нето, който е титуляр в надпреварата. Очаква се Алегри да се върне към 4-2-3-1 с бразилско присъствие на двамата бекове – Алвес (вдясно) и Сандро (вляво). Проблемът е с халфовете пред тях, след като Пянич е наказан, а Кедира – контузен. Така до Маркизио ще застане Ринкон. При неделната загуба от Рома (1:3) в първенството контузия в гърба получи Манджукич и хърватинът до последно ще е под въпрос. Зад безспорния Игуаин другите ще са Куадрадо и Дибала.’Трябва да си върнем спортната злоба. Стига сме раздавали подаръци – Лацио е силен отбор, който ще се възползва от всяка грешка. Поговорихме си след мача с Рома и сме наясно какво трябва да направим. Не е нормално да ни хвалят за стабилната отбрана, а в последните 3 мача пуснахме 5 гола“, заяви защитникът на бианконерите Леонардо Бонучи. На торинци обаче няма да им бъде лесно, след като Лацио се представя забележително в турнира от 2000 г. насам. Орлите са с 4 успеха (колкото има и Интер) и един загубен финал, докато бианко-нерите са с 2 триумфа и 3 разочарования. Наставникът на орлите Симоне Индзаги е пред първия си трофей като треньор, след като има със столичани 3 като футболист и още 2 пъти начело на прима-верата. В последния кръг по-малкият брат на Пипо Индзаги пусна доста резерви срещу Фиорентина (2:3), иначе основният състав напоследък е като валяк – 6:2 срещу Палермо, 3:1 срещу Рома, 7:3 срещу Сампдория!

Според д-р Фабио Родия Марко Пароло е възстановен, след като контузията му в коляното отшумя. Ако все пак халфът на Лацио има проблеми, ще го замести Сенад Лу-лич. Под въпрос е и защитникът Джордан Лукаку.

„Пределно сме концентрирани. Срещу нас е съперник, който е на финал в Шампионската лига. Наясно сме, че за да го победим, се нуждаем от перфектния мач“, заяви нападателят на Лацио Чиро Имобиле, който е юноша на бианконерите.

Ощр от категория Анализ