Намери ни
To Top

Нешвил поведе в серията срещу Анахайм

Роман Йоси се разписа при числено превъзходство 2:43 минути преди финалната сирена за победа на Нешвил с 2:1 срещу Анахайм в третия мач от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Шведът донесе първия в историята успех на Хищниците у дома във финалите на запад, а самите те поведоха с 2:1 победи срещу Патоците по пътя към купа „Стенли“.

Филип Форсберг изравни резултата 3:54 минути след началото на третата част, като този път Нешвил беше отборът, който направи паметен обрат. Анахайм, който поведе с гол на Кори Пери в края на първата третина, се беше връщал след изоставане четири пъти от началото на плейофите, но гостите изиграха слаб трети мач срещу Нешвил.


Голът на Йоси беше първият при числено предимство за Хищниците в серията, която продължава в четвъртък в Нешвил. Победата ще вдъхне самочувствие на отбора, който можеше да спечели с разлика срещу Анахайм, но един гол бе отменен в последната третина, а Джон Гибсън отрази цели 38 удара към вратата си.

Голът на Пери пък го изравни с легендата Теему Селане за най-резултатен играч в плейофите за Анахайм, като и двамата са отбелязали по 35. Асистенцията на Райън Елис към Форсберг е десета за него в плейофите и рекордна за защитник. Именно бранителите на Хищниците са и най-резултатни в плейофите със сбор от десет гола.

Ощр от категория Спорт