Намери ни
To Top

Санчес съхрани искрицата надежда за Арсенал

Две късни попадения на Алексис Санчес донесоха победата на Арсенал над Съндърланд с 2:0. Чилиецът се разписа в 72-ата и 81-ата минута, за да запази крехките надежди на тима си да се добере до място в Топ 4 и да се класира за Шампионската лига. Тази мисия обаче остава почти невъзможна, защото в същото време манчестър Сити не сбърка в домакинството си на Уест Бромич и отново има с 3 точки повече от хората на Арсен Венгер. Ливърпул е с точка пред Арсенал и при успех в последния кръг срещу Мидълзбро у дома също ще си гарантира място в четворката.


Преди мача едва ли някой се съмняваше, че Арсенал ще стигне до трите точки. “Топчиите” записаха три поредни победи и все още се надяваха на място в първата четворка, а техният съперник изпадна още миналата седмица и пристигна с понижена мотивация в Северен Лондон. В миналия кръг “черните котки” отстъпиха у дома на Суонзи, с което показаха, че просто доиграват сезона.
Арсен Венгер направи две промени в състава си, в сравнение с разгрома с 4:1 над Стоук Сити. Французинът заложи на схемата 3-4-3, като в защита действаха Шкодран Мустафи, Начо Монреал и Роб Холдинг, а триото в атака беше Месут Йозил, Оливие Жиру и Алексис Санчес.

Мениджърът на Съндърланд Дейвид Мойс пусна само един нападател в лицето на ветерана Джърмейн Дефоу. Бившият наставник на Евертън се надяваше да прекъсне негативната си серия срещу Венгер, от когото има най-много загуби в треньорската си кариера. Освен това, Съндърланд никога не беше побеждавал Арсенал като гост в ерата на Висшата лига.
Трибуните на “Емиратс Стейдиъм” не бяха пълни, което не бе изненада с оглед разочароващата кампания на “топчиите”. В 7-ата минута Алексис Санчес помисли, че е открил резултата, но попадението му беше отменено заради рикошет на топката в ръката на Жиру. Секунди по-късно френският нападател се озова на удобна позиция след пас на Аарън Рамзи, но Джордан Пикфорд спаси. В 10-ата минута стражът на Съндърланд отново попречи на Жиру да даде аванс на Арсенал, а след това излезе навреме и не позволи на Рамзи да стигне пръв до топката.

Натискът на домакините не стихваше и изглеждаше, че е само въпрос на време да падне гол. Гостите атакуваха рядко, но в 32-ата минута хитро отиграване на Дефоу даде шанс на Дидие Н’Донг да шутира, но Петер Чех внимаваше. В края на полувреемто след технично изпълнение на Ектор Белерин топката закачи гредата, а после Пикфорд отрази опасен удар на Рамзи.
По същото време Ман Сити вече водеше с 2:0 на Уест Бромич и “артилеристите” нямаха накъде да отстъпват. Жиру стреля опасно с глава, а Венгер усили атаката с пускането на Дани Уелбек и Алекс Иуоби. Така чаканият гол падна в 72-ата минута, когато Гранит Джака изведе Йозил отляво, той веднага центрира към Алексис Санчес и голмайсторът на “топчиите” простреля Пикфорд.

Малко след попадението Алексис получи топката в малкото наказателно поле, но реши да действа прекалено ефектно и прехвърлящият му удар срещна напречната греда. Пикфорд продължи с отличните си намеси и не позволи на домакините веднага да удвоят преднината си. Все пак, в 81-ата минута отново Санчес отблизо затвърди успеха на Арсенал с един от малкото си голове с глава.

Ощр от категория Футбол