Намери ни
To Top

Ливърпул продава Сако

Ливърпул има намерение да продаде Мамаду Сако през лятото, но иска 30 милиона паунда за френския национал. Престоят на бранителя под наем в Кристъл Палас вдигна цената му, тъй като той се представи на високо ниво и имаше основна заслуга за това тимът да се спаси от изпадане.

Палас има желание да го привлече, но обмисля дали финансовият пакет, който ще е нужен за услугите му, е обоснован. Сако не фигурира в плановете на Юрген Клоп.


Той участва в осем мача за Ливърпул преди през зимата да премине в Кристъл Палас. Контузия в коляното сложи край на сезона му миналия месец, но той вече почти е възстановен от травмата. Французинът бе искан от Уест Бромич миналото лято, Саутхамптън се интересува от него, а Наполи също следи ситуацията.

Клоп има намерение да купи нов централен защитник, като трансферна цел номер 1 на този пост е Върджил Ван Дайк от Саутхамптън. „Светците“ искат около 50 милиона паунда за бранителя. Друг вариант е Майкъл Кийн от Бърнли, а неговата трансферна цена е близо 25 милиона. Тези суми са причината Ливърпул да иска толкова пари за Сако, който бе привлечен от ПСЖ през 2013 година за 18 милиона.

Мърсисайдци ще се разделят с всички играчи, на които нямат намерение да разчитат, както бе през миналия сезон, когато клубът получи почти 100 милиона паунда от продажби на футболисти. Очаква се Алберто Морено и Лазар Маркович също да напуснат „Анфийлд“.

Ощр от категория Трансфери