Намери ни
To Top

Бивш №10 в света сложи край на своята тенис кариера

Бившият №10 в света и 9-кратен шампион в турнири на ниво АТП Хуан Монако обяви своето оттегляне от професионалния тенис.


„Въпреки че това ми носи голяма носталгия, аз съм сигурен, че взимам правилното решение“, сподели Монако в понеделник чрез социалните медии. „Една прекрасна и много важна част от моя живот дойде към края си. Оттеглям се от професионалния тенис.

33-годишният аржентинец, който достигна до 10-ото място в света на 23 юли 2012 година, допълни: „Има толкова много чувства, че е много трудно да ги напиша на хартия. Има гордост, че се изправих пред толкова предизвикателства през годините. Благодаря на тениса, че ми даде: образование, дисциплина, приятелства и незабравими моменти. Има тъга, защото ще ми липсват тенис кортовете и щастие, че съм имал шанса за работа това, което обичам още от дете.“

„Знаейки, че посвещението, жертвите, упоритостта и компромисът винаги са били моят двигател, оставям със задоволство, че дадох всичко, което имах, и искам да кажа, че се насладих до последния ми мач“.

Монако бе истински майстор на клея като спечели на червено осем от деветте си титли, включително четири през 2012. Роденият в Тандил тенисист завоюва и три титли на двойки като последната бе с Рафаел Надал в Доха през 2015.

„Благодаря на всички, че се присъединиха към мен в този прекрасен път, който продължи 14 години“, допълни Монако.

Ощр от категория Анализ