Намери ни
To Top

Спорен гол даде тласък на Реал

С два гола на Кристиано Роналдо, един на Тони Кроос и един спорен на Начо Фернандес Реал Мадрид преодоля съпротивата на Севиля с 4:1 и вече е на крачка от титлата, защото преди последния кръг в Ла Лига продължава да е с равен брой точки с Барселона, но и с мач по-малко. През идната седмица тимът на Зинедин Зидан първо ще гостува на Селта в сряда в отложен двубой, а след това в неделя ще се надява да триумфира със златото на стадиона в Малага. При равенство в точките титлата ще е за каталунците заради по-добрите показатели в директните сблъсъци.

В последния мач на „белите“ на „Сантиаго Бернабеу“ за сезона Кристиано блесна с две попадения – в 23-ата и 78-ата минути, първото от които е негово под №400 за тима във всички турнири.


Друго обаче беше по-интересно – първият гол за домакините, дело Начо Фернандес в 10-ата минута, който породи много дискусии. Тогава реферът Алберто Ундиано Майенко отсъди нарушение точно пред наказателното поле на гостите. Секунди по-късно защитникът на Реал изрита топката в мрежата, а стената дори не беше построена. Съдията обаче зачете попадението, независимо че играчите на Севиля претендираха, че не е имало сигнал.

Реал Мадрид – Севиля 4:1+13

Подобен гол срещу Атлетико Мадрид вкара Лионел Меси преди пет години. Сега обаче има претенции, че арбитърът в Мадрид е закривал топката с тялото си, заради което вратарят на Севиля не е имал възможност да я види.

В 23-ата минута Роналдо удвои и успокои домакините. Като цяло обаче през първата част те допуснаха куп грешки в защита и само отличният Кейлор Навас ги спаси. Вратарят отрази поне три 100-процентови положения, а на два пъти гредите му помагаха след удари на Стеван Йоветич.

Реал Мадрид – Севиля 4:1+13

Иначе голът на Начо Фернандес влиза в историята с това, че благодарение на него Реал се превърна в отбора от водещите пет първенства на Европа с голове в най-много поредни мачове във всички турнири – 62. Досега рекордът се държеше от Байерн (Мюнхен).

В четвъртата минута от второто полувреме Йоветич все пак успя да вкара и да намали аванса на домакините.

След това домакините заиграха по-сериозно и задържаха топката продължително в опита си да вкарат трети гол и ограничавайки възможностите пред съперника. Постепенно на терена се появиха Каземиро и Лука Модрич, които бяха оставени сред резервите, а Хамес Родригес напусна, като за него това беше може би последен мач за Реал на „Сантиаго Бернабеу“.

Реал Мадрид – Севиля 4:1+13

В 78-ата минута Кристиано реши всичко с трети гол, който беше от най-висока класа. След още шест Тони Кроос направи 4:1 и срещата приключи при този резултат.

Добрата нови за Севиля е, че тимът завършва четвърти и пак ще играе в Шампионската лига.

Ощр от категория Футбол