Намери ни
To Top

След 18-годишно прекъсване Фейенорд отново е шампион на Холандия

Фейенорд завоюва за 15-и път в своята история шампионската титла в холандската Ередивизи. По този начин грандът от Ротердам сложи край на 18-годишното чакане за нов триумф на родна сцена, след като последната титла датираше от сезон 1998/99.

Играчите на Джовани Ван Бронхорст си гарантираха първото място в класирането, след като в мач от последния кръг победиха на своя “Де Кайп” с 3:1 състава на Хераклес. В герой за домакините се превърна 36-годишният ветеран Дирк Каут, който реализира и трите попадения за своя тим.


Нападателят откри головата си сметка още преди да изтече първата минута от мача, реализирайки след грешка в противниковата защита. Бившият играч на Ливърпул и Фенербахче удвои аванса на своя тим в 12-ата минута, а в 84-ата от дузпа подпечата своя хеттрик, както и шампионската титла за Фейенорд. Почетното попадение за гостите реализира Петер ван Ойден в 89-ата минута.

Така със спечелените 3 точки Фейенорд остана недостижим на върха с актив от 82 точки, с 1 повече от големия съперник Аякс, който остана втори с 81.

Ощр от категория Анализ