Намери ни
To Top

От най-дебелото момиче в квартала до най-сексапилната фитнес треньорка в залата

Днес ще ви разкажем вдъхновяващата история на една жена, която успява да свали половината от килограмите си и да предприеме фитнес пътешествие към своето усъвършенстване. Напоследък трансформацията на Мария Баева стана популярна в социалните мрежи. Там тя е наричана като „рекордьор по трансформация“. Преди време Мария тежи 106 кг.


, успява да свали впечатляващите 50+ килограма, тренира със завидно усърдие, устремена към своите цели за високи постижения. Завладяна от любовта си към фитнеса, изкарва курсове за персонален треньор и изготвяне на хранителни режими, като в момента работи като фитнес инструктор в два столични спортни центъра, а сред клиентите й са множество известни персони.

„Сама изпробвах какво ли не. Mисля, че всичко съм опитала – и здравословно, и нездравословно. Извадих си доста поуки. Много съм щастлива, че поумнях и разбрах, че гладът всъщност не е диета, а е враг на тялото. След преживяното и вече позовавайки се на опита ми, винаги съм се старала да показвам верния път на приятели и приятелки, които малко или много имат нужда от вталяване. Опитвам се да им дам кураж, да ги мотивирам да започнат режим и най-вече да вярват – всичко е възможно, когато повярваш, защото с вярата идва и търпението, а това е всичко, което е нужно“, разказва Мария.

„Със сигурност мога да заявя, че само един е правилният начин това да се случи – с подходящ хранителен режим и спорт. За мен е истинско щастие, че мога да помагам на повече и повече хора не само с опита си, но вече и на професионално ниво. Благодарна съм на съдбата, че ме подтикваше към това занимание – да помагам по този начин на другите. Това изпълва душичката ми по най-страхотния и най-топъл начин. За мен това не е работа, а по-скоро мисия!“, споделя още фитнес треньорката.

„След преживяната от нея трансформация, Мария се превръща в пример и мотивация на много млади и стари, които я търсят и обсипват с въпроси и молби за съвети, на които тя отговаря така: „Искам да кажа на момичетата, които си мислят, че килограмите са от значение и че трябва да робуваме на кантара – НЕ! Не робувайте на кантара, никога! Изсушено тяло, нездраво тяло, гладно тяло, сплескано дупе – това не е секси. Започнах да спортувам редовно без умора, без пропуски, без извинения, всеки ден и започнах да се храня здравословно, защото едно тяло за да не изглежда гладно и изтощено, има нужда от храна, от доста храна. Макар да качих килограмите си на 58 кг., изглеждах все така слаба, но в пъти по-здрава, по-стегната, по-секси“, радва се „рекордьорката по трансформация“

„А каква е цената ли? Изискваше малко пот и едно постоянство. Някои го наричат търпение, други мотивация, трети воля, а аз го наричам желание. Всеки може да го направи, само му трябва това желание! Нека мерилото да бъдат огледалото и вътрешното усещане, а не кантарът. Влезете ли в залата, не се отказвайте, ще бъдете възнаградени за усилията си. Възнаградени от кого ли? От себе си. Всичко това го правите сами, за да сте по-добри от себе си вчера, без да се състезавате с никого, струва си всяка минутка, повярвайте ми! Ако на някой не му достига мотивация, ще ви заразя с такава, в излишък ми е!“, допълва още Мария.

Ощр от категория Футбол