Намери ни
To Top

Левски отново атакува второто място от „Лаута“

Отборът на Левски ще опита отново да си върне второто място във временното класиране, като запише победа в гостуването си на Локомотив (Пловдив) на „Лаута“ днес. „Сините“ са с равни точки с ЦСКА-София и имат шанс поне за ден да изпреварят „червените“. В същото време „смърфовете“ все още имат някакви теоритични шансове за участие в Европа, затова също ще търсят победата на всяка цена днес

Левски се върна на победния път в първенството с успеха с 1:0 над Черно море предния кръг. Отборът обаче силно се нуждае от постоянство в изявите си, за да може играчите да натрупат и нужното самочувствие с поредица от победи.


Добрата новина за гостите е, че пловдивчани все още нямат победа над софийски отбор на свой терен от началото на сезона.

През тази кампания съперниците вече имаха три срещи помежду си. В тях балансът е напълно равен – по 1 победа за всеки и 1 равенство. Сега днешният мач може да разреши този своеобразен спор помежду им в полза на някой от двата отбора.

Треньорът на домакините Войн Войнов не може да използва днес контузеният Кацаров и наказаните Велковски и Траянов. В тяхно отсъствие на вратата ще започне Пиргов и пред него в отбрана ще действат Крумов, Котев, Виданов и Горанов. Йефтоски и Везалов ще играят в средата на терена, а пред тях ще действа Кики. Марчев и Умарбаев ще стартират на крилата, а атаката ще води Камбуров.

В същото време в Левски имат доста кадрови проблеми с отсъствието на контузените Йоргачевич, Сандберг и Минев. Прохазка пък е наказан за този мач. ТакаНиколай Митов вероятно ще пусне в игра Кръстев на вратата и Сашо Александров, Александър Александров, Яблонски и Огнянов в защита. Найденов и Бурабия ще действат като дефанзивни халфове, а Нар, Адениджи и Сукуна ще имат атакуваща роля. Божидар Краев пък отново ще действа като централен нападател.

Световният букмейкър bwin предлага коефициент 4,40 за успех на Локо. Равенството е оценено на 3,20, а за успех на гостите може да се залага при ставка 1,75.

Първа професионална лига:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЛОКО: Пиргов, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Йефтоски, Везалов, Марчев, Умарбаев, Кики, Камбуров

ЛЕВСКИ: Кръстев, С. Александров, А. Александров, Огнянов, Найденов, Бурабия, Сукуна, Нар, Адениджи, Краев

Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол