Намери ни
To Top

Контузия все още мъчи сърбин от Черно море

Треньорът на Черно море Тича Дарин Великов призна, че вероятно отново ще може да разчита само на един изявен висок играч в ротацията на отбора си за третия мач с Берое (Стара Загора). Специалистът заяви, че Мърджан Мъркович по-скоро няма да се върне в игра в скоро време, а причината е разтежението, което измъчва най-опитния баскетболист в състава на “моряците”.

“Мърджан Мъркович още не е вдигнат на крака. Наясно съм с контузията му, а за такова разтежение е нужно време и съм почти сигурен, че няма да можем да го използваме в следващите мачове”, каза Великов и добави, че не упреква Мъркович, защото вижда, че той полага необходимите усилия.


32-годишният сърбин есе още не е записал минути за отбора си в плейофите, а в последните мачове от редовния сезон рядко играеше по повече от десетина минути на мач. 205-сантиметровият Мъркович има средно по 7.2 точки, 4.0 борби и 0.8 асистенции в 23 мача този сезон.

Така в негово отсъствие тежестта ще пада на плещите на Филип Дедиер, както и на лекото крило Никола Джурич, който може да бъде използван и на позиция „4“.

Ощр от категория Баскетбол