Намери ни
To Top

Ще успее ли Монако да промени историята

Ювентус посреща Монако в среша-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Старата госпожа преполови пътя до финала в Кардиф, след като си осигури комфортна преднина в първия мач в Княжеството, който приключи при резултат 2:0, като и двата гола бяха дело на аржентинската звезда Гонсало Игуаин.

Сега монегаските се нуждаят от победа с поне два гола разлика, за да обърнат развоя на събитията в сблъсъка. Задачата на възпитаниците на Леонардо Жардим изглежда много трудна като се има предвид, че Юве е със седем сухи мрежи в последните си девет мача у дома в Шампионската лига и е единственият тим без допуснат гол в елиминациите през този сезон.


Статистиката показва, че италианският шампион е допускал два гола в един мач у дома в едва две от последните си 56 срещи. Но важно е да се отбележи, че Монако е отбелязал 3 и повече попадения в 27 мача през този сезон.

До този момент само два отбора са печелили елимина­ция в турнира, след като са загубили първа­та среща на своя стадион. През 1996 г. това прави Аякс срещу Панатинайкос, а по-късно Интер успява да отстрани Байерн Мюнхен през 2011 г. И в двата случая обаче е преодолян пасив от само един гол.

Двата тима нямат сериозни кадрови проблеми преди реванша на „Ювентус Стейдиъм“. Очаква се наставникът на Юве да извърши само една промяна в титулярния си състав от първия мач и тя е свързана с връщането на изтърпелия наказание Сами Кедира на мястото Клаудио Маркизио.

Ощр от категория Шампионска лига