Намери ни
To Top

Ново 4-0 и финал на конференцията за Голдън Стейт

Голдън Стейт очаквано продължи напред към финалите на Запад след 4-0 срещу Юта, но победата със 121:95 в Солт Лейк Сити отбеляза поредната нова страница в клубната история. Уориърс спечелиха втора поредна серия с 4-0, след като направиха това и в първия кръг срещу Портланд Трейл Блейзърс и така за първи път от създаването си не записват загуба в две последователни плейофни серии.

30 точки, 7 асистенции и 5 борби на Стеф Къри и “трипъл-дабъл” на Дреймънд Грийн от 17 точки, 11 асистенции, 10 борби и 2 отнети топки бяха украшението на осмата поредна победа за Уориърс в плейофите този сезон. Клей Томпсън този път бе настроил мерника си и завърши с 21 точки при стрелба от игра 9/16, а Кевин Дюрант вкара 18 и направи 5 асистенции за 30 минути игра.


Джавейл МакГий за пореден път заслужи добри думи с включването си от пейката и отново бе много ефективен – 12 точки за само 11 минути игра.

“Най-важното нещо в случая е, че вкарахме мача в желната от нас посока. Така демонстрирахме волята си и играхме по нашите правила”, каза Грийн след третия си плейофен “трипъл-дабъл”.

Домакините от Юта пък завършиха сезона с най-ниската си успеваемост в стрелбата от игра в рамките на един мач през тази година – едва 37.1% (33/89). Гордън Хейуърд за пореден път бе най-добър за Джаз, вкарвайки 25 точки, а Шелвин Мак и Данте Екзъм също имаха нелоши моменти и вкараха съответно 18 и 15 точки.

Проблемите на “джазмените” не бяха само със стрелбата, а и с това, че Руди Гобер отново игра с болки в коленете, но въпреки това се поздрави с “дабъл-дабъл” от 12 точки и 13 отскочили топки. За трети пореден мач основният плеймейкър на тима Джордж Хил не бе на разположение на треньора Куин Снайдър, а това определено оставя своя отпечатък върху облика на състава, защото в трите двубоя без Хил Юта губи от Уориърс със средна разлика от 15 точки.

В спор за място на големия финал на НБА Голдън Стейт очаква Хюстън или Сан Антонио, които играят при равен резултат в другата полуфинална серия – 2-2 победи.

Ощр от категория Баскетбол