Намери ни
To Top

Левски спечели ценни три точки срещу Черно море в Каварна

Отборът на Левски изигра добър мач и се наложи над Черно море с 1:0 в двубой от пети кръг на плейофите на първата шестица на Първа професионална лига. Единственият гол в срещата, която се игра в Каварна, отбеляза Амаду Сукуна през първото полувреме.

В 39-ата минута бърза контраатака на Левски завърши с точен удар на Сукуна и сините поведоха в резултата. Домакините имаха претенции, че при отнемането на топката Сашо Александров е извършил нарушение срещу испанеца Пируло, преди да подаде на Франсис Нар, който изработи гола.


В 70-ата минута задачата на Черно море съвсем се утежни, след като Ондрей Сукуп получи два жълти картона в рамките на 10 минути. В 77-ата Бабатунде Адениджи се озова на чиста голова ситуация, но стреля над вратата. Две минути по-късно Франсис Нар се пребори за една топка в наказателното поле на домакините и технично копна кълбото, но то мина край вратата.

С човек повече Левски не даде шансове на варненци за обрат и спечели мача с минимална преднина.

Отборът на Николай Митов има три точки повече от ЦСКА София, но червените ще се върнат на второто място, ако победят Дунав на „Българска армия“ по-късно днес.

Ощр от категория Футбол