Намери ни
To Top

Убийственото трио на Барса надупчи яко и Виляреал

Звездното трио на Барселона Лео Меси-Неймар-Луис Суарес не спира да наказва и да пази живи малките надежди на каталунците за титлата. Южноамериканският тризъбец продупчи четири пъти Виляреал и изкова успеха с 4:1 на „Камп Ноу“.

На практика това беше най-тежкият мач на „блаугранас“ до края на сезона, а сега момчетата на Луис Енрике ще се надяват Реал Мадрид да загуби един от четирите си двубоя и да триумфират с титлата.

Освен всичко, убийствените партньори в атаката на Барса за пореден сезон нанизаха над 100 гола и показаха, че когато се забавляват на терена, трудно има защита, която може да им се опре.


Още от самото начало домакините тръгнаха напред, но направиха няколко пропуска. Най-чистият от тях беше на Меси в 20-та минута, когато вратарят на Виляреал направи страхотно спасяване. Но в следващата атака каталунците поведоха.

Тогава той получи страхотен пас от Меси на точката на дузпата и прониза стража на противника. В тази ситуация останаха сериозни съмнения за засада, но реферите не отсъдиха такава и домакините поведоха.

Но радостта им не трая дълго, въпреки че можеха да удвоят в 29-та минута, когато Меси беше на голова позиция, но не намери целта. В 32-та минута „жълтата подводница“ изравни с може би първата си сериозна атака в този мач.

Тогава Роберто Солдадо намери с перфектен пас Седрик Бакамбу зад защитата, той надбяга пазача си и с удар покрай вратаря направи 1:1. Но това не беше всичко до почивката и предстояха страхотни моменти.

Жерар Пике изпусна да даде преднина на Барса в 39-та минута, а в следващата атака Роберто Сориано можеше да смълчи „Камп Ноу“, но беше неточен. И тъкмо когато полувремето клонеше към равенство, геният на Меси отново се прояви.

Тогава той получи една топка от Серхи Роберто и със самостоятелен пробив навърза защитата на Виляреал, за да прати хирургически точен удар от границата на наказателното поле в далечния ъгъл на вратаря и да направи 2:1.

При този резултат дойде и почивката, а след нея Барса се забавляваше на терена. Меси изпусна да направи 3:1 в 57-та минута, а малко след това бившият играч на каталунците Джовани дос Сантос не можа да изравни за „жълтата подводница“.

В 69-та минута обаче всичко свърши. Тогава Неймар намери Луис Суарес в наказателното поле, той се освободи от защитник и с удар в близкия ъгъл направи резултата 3:1. Така всичко приключи като интрига.

До края остана време и за още един гол за Барса, въпреки че имаше и доста пропуски пред вратата на гостите. Но в 82-та минута домакините все пак получиха и дузпа, която Меси превърна в гол и реализира 51-ия си гол във всички турнири този сезон, с което стана първият футболист в Европа с подобно постижение.

С тези три точки Барса събра 84 в актива си, но тепърва Реал предстои да играе. Виляреал остава пети с 63 точки и участието му в Лига Европа остава под сериозна въпросителна.

Ощр от категория Футбол