Намери ни
To Top

Джошуа разкри какво казал на Кличко след нокдауна

Новият световен шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) Антъни Джошуа разкри какво е казал на съперника си на „Уембли“ Владимир Кличко на ринга по време на мегамача помежду им на 29 април.

Шестият рунд бе ключов за изхода от сблъсъка, защото англичанинът бе пратен в нокдаун и самият той признава, че целта му е била просто да избегне още сериозни удари от по-опитния си противник.

„Просто му казах, че ако ме остави да изкарам рунда, ще го размажа. Можете да видите на записа, че му говорих на ринга.


Когато го повалих в петия рунд, изразходвах много енергия и след това бях изморен, така че получих 10 секунди почивка щом той ме прати в нокдаун. 10 секунди са цял живот на ринга. Щом станах, знаех, че просто трябва да се защитавам. Всеки може да прави удари, но много е важно да работиш върху защитата си. Така че това му казах, че ако оцелея този рунд, ще победя“, заяви Джошуа в интервю, предавано на живо по Facebook за предаването “Under Armour” (под броня).

Все още не е ясно дали Джошуа ще защитава титлата си от IBF срещу Кубрат Пулев или ще избере да я оваканти, за да даде реванш на Владимир Кличко по-късно тази година. От самата IBF потвърдиха пред Sportal.bg, че още не са готови да дадат изявление по въпроса дали ще отнемат шампионския пояс на Джошуа при евентуално неявяване за мач с Кобрата. Очаква се повече информация по темата следващата седмица.

Ощр от категория Бойни Спортове