Намери ни
To Top

НБА откри своя академия в Африка

Националната баскетболна асоциация (НБА) откри официално своя академия в Африка, за да разшири присъствието си в различни точки на света. Целта на академията е да работи за изграждане на баскетболисти на високо ниво, които да влязат в отборите от НБА, заяви вицепрезидентът на Лигата за Африка.

Академията е изградена и ситуирана в крайбрежната западноафриканска страна Сенегал, където програмата на местното правителство съвместно с НБА вече даде някои резултати. От сенегалските таланти вече са излезли някои добри баскетболисти като например центърът на Минесота Тимбъруулвс Горги Диен (на снимкат).


„Целта на НБА Академи Африка е да направи по-директен път за младите хора, които имат талант и бъдеще в спорта, но не са получили шанса да покажат всичко това, заяви Адаму Гало Фол пред журналистите в Дакар, столицата на Сенегал.

Новата школа за баскетболисти в Африка е част от стратегията на НБА да стане достъпна във всички точки на планетата, а само през миналата година бяха открити три подобни академии в Китай. Още две предстои да отворят врати- едната в Индия, а другата в Австралия.

Това се отразява и на легионерите в НБА. През сезон 2016/2017 са били картотекирани 113 чужденци в отборите от Лигата в Северна Америка, но най-много са европейците. Само 14 играчи са от Африка в момента.

Ощр от категория Баскетбол