Намери ни
To Top

Иван Петков: Вторият гейм ни изигра лоша шега

Треньорът на Марица Иван Петков коментира пред BGvolleyball.com победата над ЦСКА с 3:1 в полуфинала за Купата на България при жените. Според него голямата разлика между двата отбора във втория гейм, когато Марица поведе с 19:2, е довела до отпускане в неговия отбор в следващата част, която пловдивчанки загубиха.

„Случват се такива моменти.


Но може би този втори гейм ни изигра лоша шега в третия. По-добре е да има някакво ниво и да има противопоставяне, за да не изглежда по този начин. Това демотивира и нашият отбор. Това е нож с две остриета. Ние не трябва да се оправдаваме. Очаквам утре финала. Първо трябва да се възстановим и да се подготвим по най-добрия начин, за да излезем да изиграем мач, който отговаря на нивото на нашия отбор“, каза Петков пред BGvolleyball.com.

Купа на България – жени – ВК Марица – ВК Славия+18

Toй коментира и темата по какъв начин неговият отбор се мотивира, когато срещу себе си има по-слаб съперник.

„През годината имахме много такива проблеми, които мен максимално ме изнервят от гледна точка на това, че аз обичам да бъда максималист и да търся перфектното изпълнение във всяка една задача и всеки един елемент. Представете си как се чувствам днес в ситуация, в която водиш, играта върви и твоите състезателки спират да играят. Не ги оправдавам, но това е човешка реакция. Има максима в живота – битието определя съзнанието, така че ние не излизаме от тези рамки. Сега на Купата има интрига, има добри състезателки, които се върнаха, и има по-равностойни мачове. Но в първенство не беше така“, завърши треньорът на Марица.

Ощр от категория Волейбол