Намери ни
To Top

Това може да се случи само в България! Забихме нож в сърцето на наш герой!

Това може да се случи само в България. В Родината ни не се намери нито един специалист, медия или дори съотборник, който да защити доказан победител. Преди Олимпиадата в Лондон всички предричаха крах на волейболистите ни. Тогава в труден момент диригентската палка пое Георги Братоев.


Последваха редица силни мачове, призови места за Жоро в индивидуални класации и поредица от класирания за ½-финал на голям форум на България. Само хора, които никога през живота си не са спортували могат да нарекат 4-тите ни места – дървени медали. Отборът изтъка броеница от триумфи, а основен архитект бе именно Братоев.

Сега легендарният Пламен Константинов вади Георги от състава за предстоящото Световно. Мотивът е, че е неуправляем, а Жеков ще е титуляр. Никакво съмнение в класата на Константинов, никакво съмнение в качествата на Андрей Жеков, но какво ще прави Пламен, ако за нещастие Жеката се контузи или изпадне в емоционална дупка, както вече се е случвало?

Тогава лидер ще трябва да стане талантливият, но тотално неподготвен да понесе отбора на гърба си разпределител Димитров. Да не вземе Братоев в тима за Световното е грешка на Пламен Константинов.

За жалост Георги Братоев често отстоява мнението си и това не се харесва на обществеността. Той е сочен за „черна овца“ и труден характер. Никой не защити Жоро, а именно той е човекът, който без страх каза на Данчо Лазаров, че греши за Стойчев и Казийски. Именно той ни изведе до 4 поредни полуфинала на голям форум. Дали Жоро Братоев заслужава да е извън отбора за Световното в Полша? Определено – НЕ!

Автор: Тервел Илиев

Ощр от категория Волейбол