Намери ни
To Top

Хеттрик на Роналдо сломи Атлетико, Реал уверено крачи към финала в Кардиф

Реал Мадрид направи сериозна крачка към финала в Шампионска лига. Кралският клуб се наложи убедително с 3:0 над отбора на Атлетико Мадрид в първия полуфинален сблъсък между двата отбора. Главен виновник за резултата бе португалската звезда Кристияно Роналдо, който реализира хеттрик в срещата.

Иначе срещата на препълнения до краен предел стадион „Сантяго Бернабеу“ започна по-силно за домакините, които още в 7-та минута можеха да открият резултата, но след разбъркване в наказателното поле на гостите Бензема не успя да отправи удар към вратата пазена от Ян Облак.


Кралският клуб продължи да натиска, като логичното се случи в 10-та минута. Перфектно центриране на Каземиро отдясно бе засечено от Кристиано Роналдо, който стреля с глава и откри за 1:0 в полза на Реал.

Попадението на португалеца обаче за пореден път породи сериозни съмнения за нередовен гол. При самото развитие на атаката звездата на клуба се намираше в положение на засада, която обаче не бе маркирана от страничния рефер.

В 16-та минута Рафаел Веран можеше да удвои преднината на „белите“, но изключителна намеса на Облак предотврати втори гол в неговата врата.

Гостите отговориха минута по-късно, когато получиха отлична възможност да изравнят резултата. Гамейро се озова сам срещу вратата на мадридчани, но този път Навас показа страхотен рефлекс и изби.

В 24-та минута Лука Модрич отправи топовен изстрел към вратата на Атлетико, но ударът на хърватина пропусна целта.

Пет минути по-късно футболистите на Зинедин Зидан изпуснаха поредна възможност да удвоят. Авторът на попадението в срещата Роналдо центрира опасно към наказателното поле. Топката попадна в Бензема, който можеше да отбележи феноменален гол със задна ножица, но ударът на нападателя премина на сантиметри над напречната греда на Облак.

До края на полувремето играчите на Диего Симеоне изравниха играта, но така и не стигнаха до по-опасно положение пред Навас. Така първата част завърши 1:0 в полза на Реал.

След подновяването на играта гостите опитваха все по-често да атакуват към вратата на Реал. „Дюшекчиите“ задържаха по-активно топката в половината на своя съперник, но така и не се стигна до по-сериозна опасност.

В следващите минути на „Сантяго Бернабеу“ и двата отбора така и не успяха да сътворят по-опасна атака.

В 73-та минута обаче Фелипе Луиш и отбраната на Атлетико допуснаха груба колективна грешка. Роналдо се възползва максимално от колебливата игра на футболистите на Симеоне и с мощен шут опъна за втори път мрежата на Облак.

В 85-та минута Роналдо отново се озова в прегръдките на своите съотборници, с което и взриви трибуните на „Бернабеу“. След перфектен пробив на Васкес топката се озова отново в португалеца. Той отблизо разстреля за трети път вратата на Облак, с което и оформи своя хеттрик в мача и крайното 3:0 в полза на клубния първенец на Европа.

Реваншът между двата гранда от Мадрид ще се играе на 10 май на „Висенте Калдерон“.

Ощр от категория Футбол