Намери ни
To Top

Алегри: Сезонът не е свършил

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че сезонът за играчите му далеч не е свършил, въпреки комфортната преднина от 9 точки на върха в класирането в Серия „А“ и класирането за полуфинал в Шампионската лига.

„Трябва да запомним, че сезонът далеч не е свършил. Предстоят ни дербита с Торино и Рома и сега можеше да ни бъде по-леко, ако бяхме спечелили срещу Аталанта в петък. Тогава можеше да се концентрираме изцяло върху мачовете с Монако в Шампионската лига“, заяви Алегри по адрес на играчите си.


„Трябва сега да намерим начин, по който да печелим и да преодолеем тези спадове, за да се успокоим и да накараме хората да говорят, че можем да спечелим требъл“, добави той.

Подобно мнение изказа и десният бранител на тима Дани Алвеш, който за разлика от мнозина в състава на „бианконерите“ знае е какво е да спечелиш Шампионската лига. „Най-голямата грешка би била да си помислим, че трофеят е наш, защото сме успели да отстраним Барселона. Не трябва да очакваме в никакъв случай мачът с Монако да бъде лек“, каза бразилският национал.

„Те са повече от 1-2 звезди. Те играят като истински отбор и няма напрежение в тях. Много са освободени и това ги прави особено опасни“, добави Алвеш. До момента тимът на Монако е реализирал 95 гола само в Лига 1, което е с 25 повече спрямо попаденията, вкарани от „Старата госпожа“ в срещите в калчото.

Ощр от категория Футбол